Hos oss jobbar utredare och handläggare med akademisk examen inom exempelvis folkhälsa och statsvetenskap. Här finns också statistiker, hälsoekonomer, mikro- och molekylärbiologer, epidemiologer, biomedicinska analytiker, socionomer och läkare. Därutöver finns medarbetare med kompetens inom bland annat IT, kommunikation, ekonomi, juridik och HR.

Folkhälsomyndigheten har också ett omfattande engagemang inom EU och internationella samarbeten. WHO och ECDC är viktiga samarbetspartners till oss.

Vi är omkring 630 anställda och har kontor i både Solna och Östersund.

Oavsett vad du jobbar med på Folkhälsomyndigheten är du med och bidrar till en jämlik hälsa för en hållbar utveckling. Det vi gör tillsammans har betydelse för samhället.

Hos oss får du ett stimulerande arbete där du kan påverka och göra skillnad. Du får möjlighet att utvecklas i samarbete med kollegor med en stor bredd av kompetenser.

Du möts av välkomnande kollegor med stort engagemang. Tillsammans hjälps vi åt och bidrar till kunskap som både stärker folkhälsan långsiktigt och skyddar samhället mot hälsohot.

Vill du lära dig nya saker och dela med dig av det du kan - då passar du hos oss.